Samenwerkende Horeca scholen

/Samenwerkende Horeca scholen
Samenwerkende Horeca scholen 2018-10-09T07:48:29+00:00

Unieke samenwerking voor een uniek project.

Brabant is in 2018 ‘European region of gastronomy’!

De zeven Brabantse mbo’s met een horecaopleiding bundelen voor het eerst hun krachten, ondersteund door Slow Food Brabant. Initiatiefnemer en gangmaker is Marc Raaijmakers, directeur horeca van het Koning Willem I College en early adopter van de duurzame Dutch Cuisine-filosofie.

In het gastronomisch jaar 2018 starten de zeven opleidingen met een onderwijsprogramma waarin de horecastudenten op zoek gaan naar de beste lokale en seizoensgebonden producten van de provincie in samenwerking met de lokale boeren. Leerlingen leren met hun voeten in de klei wat de locale Brabantse grond betekend voor een product of wat dit product typisch Brabants maakt.
Deze kennis wordt creatief vertaald naar aantrekkelijke recepten, waarin de lokale producten de hoofdrol spelen. Naast product pagina’s en recepten pagina’s geeft een begeleidende kaart in het kookboek precies aan waar de lokale producten vandaan komen.
In totaal maken de opleidingen circa 28 recepten die worden gebundeld in het kookboek ‘BRBNT, van Brabantse grond’. De totstandkoming van dit kookboek wordt online begeleid door een webpagina en FB waar u het boekwerk ook kunt bestellen.

  • Slowfood Brabants krijgt hiermee de aandacht die ze verdient, een nieuw platform en de mogelijkheid relaties aan te gaan met professionele en thuiskoks.
  • Honderden koks van morgen zijn op een inspirerende manier in aanraking gekomen met lokaal, seizoensgebonden ingrediënten; ze hebben geleerd daarmee gezonde en smakelijke maaltijden te bereiden.
  • Er zijn nieuwe verbindingen gelegd tussen de markt, de horecaprofessional en de consument.
  • Lokale, seizoensgebonden producten zijn voor een groot publiek letterlijk op de kaart gezet.
  • Van Brabantse grond zal vanaf 2018 een vast onderdeel zijn van het onderwijsprogramma op de horecascholen.
  • We streven ernaar om het onderwijsprogramma bij horecaonderwijsinstellingen in andere Nederlandse regio’s te implementeren per 2020.

De samenwerkende scholen zijn:

De Rooi Pannen

Eindhoven

Bezoekadres
Kaakstraat 1
5623 AD Eindhoven

mbo Horeca

013 – 850 65 50

info.horeca.eindhoven@derooipannen.nl

www.derooipannen.nl

De Rooi Pannen

Tilburg

Bezoekadres
Dr. Ahausstraat 1
5042 EK Tilburg

mbo Horeca

013 – 595 57 00

info.horeca.tilburg@derooipannen.nl

www.derooipannen.nl

De Rooi Pannen

Breda

Bezoekadres
Tuinzigtlaan 12
4812 XN Breda

mbo Horeca

013 – 850 40 00

info.horeca.breda@derooipannen.nl

www.derooipannen.nl

Summa college

Eindhoven

Bezoekadres
Sterrenlaan 10
5631 KA, Eindhoven

mbo Horeca

040 269 45 00

Koning Willem 1 college

’s Hertogenbosch

Bezoekadres
Vlijmenseweg 2
5201 AC ’s Hertogenbosch

mbo Horeca

073 – 62 49 540

www.kw1c.nl

ROC de Leijgraaf

Veghel

Postbus 420
5460 AK Veghel

088 – 017 00 00

Cingel college

Breda

Markendaalseweg 35
4811 KA Breda

076 – 530 60 00

www.cingelcollege.nl